Welcome to the podcast GRAFISK DESIGN. Since the interviews are in Swedish we are going över till svenska på den här delen av vår hemsida för en stund. I den här podcasten träffar PERNICLAS BEDOW en skara utövare i den svenska designbranschen som förhoppningsvis ger en bra bild av vad vi sysslar med om dagarna. Hoppas att du gillar!

I det femte avsnittet möter vi Karl Grandin – Creative Director på Omnipollo och ena halvan av illustratörsduon Vår. Vi diskuterar hur man ständigt håller sig aktuell i en föränderlig bransch och hur man håller ihop ett varumärke utan strategisk förankring. Vi pratar också om jeans, screentryck och serietidningar.

iTunes
Soundcloud

I det tredje avsnittet möter vi Björn Kusoffsky – Creative Director på Stockholm Design Lab. Vi diskuterar svårigheterna med identiteter och hur det är att driva en designstudio med internationell profil. Vi pratar också om popmusik, Andy Warhol och designen på de nya svenska sedlarna.

iTunes
Soundcloud

I det första avsnittet möter vi den grafiska designern Parasto Backman där vi bland annat pratar om hur hon vill belysa maktstrukturer inom design. Vi pratar också om hip-hop på 90-talet, hur vi ser på tävlingar och hur det är att arbeta på reklambyrå.

iTunes
Soundcloud

I det fjärde avsnittet möter vi Lisa Careborg – Creative Director på Happy F&B. Vi diskuterar hur byrån har tagit ett kliv mot en mer strategisk roll. Vi pratar också om Zlatan, “start-up-färger” och hurvida logotypen är viktig eller inte.

iTunes
Soundcloud

I det andra avsnittet möter vi  en av Snask-grundarna Fredrik öst. Vi diskuterar varför det är viktigt med ett tydligt varumärke och hur man blir ett företag som alla vill jobba hos. Vi pratar också om hur man hamnar i morgon-tv i USA, hur man underhåller en publik och varför man ska dricka öl i duschen.

iTunes
Soundcloud